Maak je keuze
Beginpagina
Bedrijfsinfo
Historiek
Infrastructuur
Busvervoer
Daguitstappen
Meerdaagse reizen
Openbaar vervoer
Prijsaanvraag
Wetgeving
Waarom de touringcar?
Contactgegevens

autocars - reisbureau
Marcel Cars bvba
Goormansdijk 16
2480 Dessel
Telefoon: 014 37 70 48
Fax: 014 37 26 30
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
www.marcelcars.be


Daguitstappen
Zin om een dagje weg te gaan, maar u weet niet waar naartoe? 

Stel zelf je daguitstap samen bij Marcel CarsHieronder vindt u een selectie uit ons groepsaanbod.
Niets gevonden?
Kom eens langs op ons kantoor en we maken
voor uw groep een daguitstap op maat!

   

   


  Marcel CarsVerkenning van de mijnstreek

  In het mijnmuseum te Houthalen komen we alles te weten over de geschiedenis van de steenkoolmijnen en de mijnwerkers in Limburg.  U maakt een toeristische rondrit in de mijnsite onder leiding van onze muzikale gids met een bezoek aan een Turkse moskee en de mijnkathedraal te Zwartberg.

  Terug naar het overzicht

   

   

  Marcel CarsZuid-Beveland (Nederland)

  Het gebied Zuid-Beveland is uitgeroepen tot beschermd cultuurlandschap en staat bekend om zijn unieke bloemdijken en vele fruitbomen.  Zuid-Beveland was het eerste eiland waar de Vlaamse Benedictijnen en Cisterciënzers het inpolderen begonnen.  Al in 1409 werd door deze paters de Vlake al afgedamd en ingepolderd.  De vele kronkelige dijken herinneren ons daaraan.  Geen onbekenden in deze streek zijn het prachtige Veerse Meer, Yerseke (het dorp van de mosselen en oesters), de zwarte bessenteelt, ... .  Hier kunnen diverse prachtige rondritten gemaakt worden.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

      

   

  Marcel CarsDelft (Nederland)

  Delft is een historische stad die sinds 1246 stadsrechten verwierf.  De middeleeuwse structuur is in het oude centrum nog overal herkenbaar.  Het verleden herleeft als men wandelt langs grachten, boogbruggetjes, statige patriciërshuizen, grote kerken, ... .

  Delft is ook een aardewerkstad.  Het Delfts blauw aardewerk met zijn eeuwenoude tradities is wereldwijd bekend.  Al in de 17de eeuw ontstonden hier de eerste aardewerkfabriekjes.  Delft is een gezellige stad en staat bekend om haar gezellig historisch centrum.  Er zijn leuke winkeltjes, galeries, cafés met gezellige terrasjes, ... .

  Terug naar het overzicht

   

  Marcel CarsMeetjesland

  In de voormiddag maakt u een grensoverschrijdende smokkel- en krekentocht.  In de namiddag kan u kennis maken met 2 unieke bezienswaardigheden: het 'Canada museum' en de bijhorende 'Franse, Engelse en Japanse tuinen'.

  Terug naar het overzicht

      

  Marcel CarsGiethoorn (Nederland)

  Giethoorn wordt ook wel eens 'Het Venetië van Nederland' genoemd.  Het is een langgerekt schilderachtig waterdorp in de provincie Overijssel.  Water beheerst het dagelijkse leven in Giethoorn.  Vele activiteiten, zoals trouwerijen, koeienvervoer, ... vinden over het water plaats aangezien het verkeer in Giethoorn grotendeels over water gebeurt met de zogenaamde 'punters'.  Giethoorn wordt jaarlijks door meer dan 600 000 toeristen bezocht.

  Terug naar het overzicht

   

   

  Marcel CarsDe Rupelstreek en de Haven van Antwerpen op de linkeroever van de Schelde

  Deze uitstap brengt u 's morgens in een gebied waar de industrie, die de streek jarenlang domineerde, bijna volledig verdwenen is.  In de namiddag bezoekt u een stuk van de Antwerpse haven, waar de laatste jaren een echte explosie van havenactiviteit plaatsvond.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsKampenhout en de witloofstreek

  Kampenhout is gelegen in het centrum van de driehoek Brussel - Mechelen - Leuven, de witloofstreek van Midden-Brabant.  Sinds het einde van de 19de eeuw is deze streek één van de belangrijkste leveranciers van witloof, vooral dankzij de kalkrijke bodem, met een uitstekend mengsel van klei en zandgrond.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsNaar Henegouwen, de onbekende provincie

  Al jaren is Henegouwen een 'passanten'-provincie.  Duizenden toeristen, op weg naar het zuiden, rijden met de trein of auto door Henegouwen.  De laatste jaren wil Henegouwen zich profileren als een 'groene' provincie met tal van bezienswaardigheden.  U gaat er vandaag naar toe.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsPottenbakkerij, Ganda Ham & Illuseum

  Tijdens deze uitstap staan een demonstratie pottenbakken, een rondleiding met vakkundige uitleg bij Ganda Ham en een bezoek aan het Illuseum, dat u onderdompelt in een wereld vol gezichtsbedrog, op het programma.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

   

  Marcel CarsNijmegen en omgeving

  U brengt een bezoek aan een paardenmelkerij en maakt een mooie rondrit in de streek en een korte stadswandeling in Nijmegen.

  Terug naar het overzicht 

   

   

   

   

  Marcel CarsMergelstreek en Maastricht

  U bezoekt één van de mooist bewerkte kalksteengroeven ter wereld, namelijk de Jezuïetengrotten te Kanne, een uniek onderaards 'museum' in de Cannerberg te Kanne, Maastricht.  In de talrijke gangen van deze kalksteengroeve hebben Paters Jezuïeten tussen 1860 en 1960 op hun vrije woensdagnamiddag talloze tekeningen in houtskool, schitterende reliëfs en beelden aangebracht.

  Tevens maakt u een rondrit door de Mergelstreek en de gids nodigt u uit voor een korte, maar leerrijke wandeltocht doorheen Maastricht.

  Terug naar het overzicht

   

  Marcel CarsHet Pajottenland, kastelen, parken en ... een Rozentuin of een Museumtuin

  Deze uitstap gaat naar een streek ten westen van Brussel.  Tussen de E40 in het noorden en de taalgrens in het zuiden, tussen de Dender in het westen en de Brusselse agglomeratie in het oosten ligt het Pajottenland.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsEen dag naar Louvain-la-Neuve en de Maasvallei

  Vandaag trekt u naar het zuiden van ons land.  In de voormiddag bezoekt u de jongste stad van ons land.  In de namiddag verkent u de Maasvallei.  U zal het traject Namen - Dinant, door alle toeristen gekend, eens 'anders' bekijken.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsHet land van Waas tussen Rupelmonde en Doel

  Op de linkeroever van de Schelde, in een streek waar weinig toeristen komen, ontdekt u een mooi stukje Vlaanderen met zijn bolvormige akkers en oude boerderijen.  Hier werden de laatste jaren grote openbare werken uitgevoerd.  Wij gaan een kijkje nemen.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsEen zwerftocht door de Duitse Eifel en het Roergebergte of de Vulkaaneifel

  Deze tocht is een absolute aanrader.  Men waant zich in een compleet ander land.  De prachtige bergen en dalen met schitterende vergezichten en een geweldige natuurpracht, de imponerende stuwdammen en al de daarbij horende verhalen zullen ervoor zorgen dat deze tocht een succes is.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsFruitig Haspengouw

  Sint-Truiden, hartje Haspengouw, hét fruitcentrum van België.  In de bloesemperiode (begin april tot begin mei) en bij de pluk (half september tot oktober) is het er dubbel interessant.

  Terug naar het overzicht

   

   

   


  Marcel CarsSpa & Franchimont en de prachtige vallei van de Amblève

  In de voormiddag verkent u Spa en de belangrijkste bronnen buiten het centrum.  Na het middagmaal maakt u de rondrit 'Franchimont en de prachtige vallei van de Amblève'.  Uitstapmomenten zijn voldoende voorzien tijdens de tocht.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

   

  Marcel CarsHet Land van Maas en Waal (Nederland)

  Ingeklemd tussen de majestueuze rivieren de Maas en de Waal, is het Land van Maas en Waal heel lang een vergeten stukje Nederland geweest.  Bijna niemand wist hoe schitterend de dijken door het wijde landschap kronkelden, hoe indrukwekkend de blauwe luchten zich aftekenden boven de verstilde dorpjes.  Dorpjes waar arbeiders hun brood verdienden op de steenfabriek en het leven voortkabbelde.  Mede dankzij Boudewijn de Groot en zijn allergrootste hit ontdekte de rest van Nederland wat al die jaren verborgen was: "Achter de blauwe heuvels in de koperen zon, ligt het Land van Maas en Waal."  Eindelijk aandacht voor één van de mooiste stukjes Nederland.

  Terug naar het overzicht

   

  Marcel CarsEen dag naar de haven van Antwerpen

  Ter hoogte van het Steen, aan de werf, werden lang geleden de eerste schepen gelost en geladen.  Van hieruit groeide de haven langs de Schelde naar het zuiden en het noorden.  Zo ontstond de rivierhaven.  Napoleon gaf de start voor de uitbouw van de dokhaven.  Wij brengen een bezoek aan een haven die op de vijfde plaats staat op de wereldranglijst.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

  Marcel CarsOverijse, druivenstreek en Dijleland

  Tijdens deze uitstap maakt u kennis met de geschiedenis en de teeltmethoden van de glasdruiventeelt en u verkent het Dijleland, de streek gelegen tussen Leuven en Overijse, waar het landschap heuvelachtig en vol afwisseling is.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

   

  Marcel CarsKortrijk en het vlas-, kant- en linnenmuseum

  Een bezoek aan Kortijk is steeds een verrassing.  In een gerestaureerde vlassershoeve wordt de vlasteelt en de vlasbewerking voorgesteld.  Bovendien worden in het museum de eindproducten, kant en linnen, van het vlas voorgesteld.  Hier kunnen we uiteraard ook het Kortrijkse Damast bewonderen.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

   

  Marcel CarsStruisvogelkwekerij & Rotterdam

  Het blijft een vreemd gezicht, struisvogels op Brabantse weiden waar men normaal koeien ziet grazen.  U zult meer te weten komen over deze rare vogels via een videofilm en een bezoek aan de stallen.  In de namiddag vertrekt u voor een mooie rit langs de nieuwe HSL-spoorlijn en over de rivieren richting Rotterdam.  In het havenkwartier brengt u een bezoek aan het Belasting- en Douanemuseum.  U maakt een onvergetelijke stadstoer langs de diverse boulevards en door het centrum van de stad, ook wel 'het Manhattan aan de Maas' genoemd.

  Terug naar het overzicht

   

   

  Marcel CarsEen dag vol beestjes

  Tijdens deze tocht bezoekt u een opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren en een alpacaboerderij.

  Terug naar het overzicht

   

   

   

   

   


  © Marcel Cars bvba, 2009
  Designed & Powered by SiteDesigns